Quint & van Ginkel plaatst LED armatuur Space in de gemeente Utrecht

Leidsche Rijn
In de wijk Leidsche Rijn gaat de gemeente de bestaande conventionele verlichting vervangen met het LED armatuur Space van de Deense fabrikant Focus Lighting. De wijk Leidsche Rijn bestaat inmiddels ruim 20 jaar en bij de (door)ontwikkeling is veel aandacht besteed aan de stedenbouwkundige inrichting en dus ook aan de verlichting.
Voor de overgang naar LED is de gemeente Utrecht niet over één nacht ijs gegaan. Er is een proefstraat ingericht met elf verschillende armaturen zodat het daadwerkelijk lichtbeeld goed beoordeeld kon worden. Er is daarnaast gezocht naar een armatuur dat goed aansluit bij de reeds bestaande armaturen.

Plaatsing armaturen
In de eerste fase van het vervangen van de armaturen, binnen de gemeente Utrecht, worden 1000 armaturen geleverd. Deze worden in vijf batches geleverd van 200 stuks, waardoor er tijd is om deze te plaatsen. Inmiddels zijn de eerste armaturen vakkundig geplaatst door Quint & van Ginkel. Samen met Frank van den Berg, senior opzichter en inspecteur Openbare Verlichting van de gemeente Utrecht zijn we een kijkje gaan nemen bij de onlangs geplaatste armaturen. De eerste indruk is zeer positief!

Space-armatuur van Focus Lighting
Het armatuur Space, van de Deense leverancier Focus Lighting biedt uitstekende prestaties in alle opzichten. “Het ontwerp van de Space heeft een vriendelijk, elegant en menselijk karakter en sluit aan bij moderne en oudere architectuur”, vertelt Mieke Slingerland van Modernista. “Door de innovatieve combinatie van indirect en direct licht biedt de Space een comfortabele verlichting. Overdag is het armatuur transparant en ’s nachts creëert de Space een aangename leefruimte met levendige verlichting, zonder de donkere lucht te verstoren.